skip to Main Content
0645591544 [email protected]

Wat staat u te wachten bij een woningontruiming in Amstelveen?

Woningontruiming in Amstelveen

Woont u in Amstelveen en is het om welke reden dan ook nodig uw (of een andere) woning te ontruimen? Of het nu gaat om een klein huis leeghalen of een seniorenverhuizing: een woning ontruimen is doorgaans een grote en tijdrovende klus, die niet altijd even prettig is. En weet u al waar alle inboedel naartoe moet? Waar moet u rekening mee houden als u de woning bezemschoon wilt opleveren? Lees meer over woningontruiming in dit blog.

Wanneer moet een huisontruiming uitgevoerd worden?

Er zijn diverse redenen waarom u een huis zou kunnen moeten leeghalen in Amstelveen,
bijvoorbeeld een verhuizing. Het kan ook voorkomen dat men noodgedwongen een woning moet ontruimen, zonder dat het de eigen keuze is. Denk bijvoorbeeld aan het ontruimen van een woning na het overlijden van een dierbare of een uithuiszetting door een grote huurachterstand. Een seniorenverhuizing is ook vaak een reden voor een woningontruiming.

Huis leeghalen in Amstelveen? Waar moet u aan denken?

Na een woningontruiming in Amstelveen wordt de woning vaak weer verkocht of verhuurd. Het is daarom belangrijk dat de woning ‘bezemschoon’ wordt opgeleverd. Vooral bij een huurhuis is het van belang dat u de woning netjes achterlaat. Wat houdt ‘bezemschoon opleveren’ eigenlijk in? Dit betekent dat:

  • persoonlijke bezittingen en meubels uit de woning zijn.
  • wc, badkamer en keuken vrij zijn van vet, vuil en kalk. Vergeet ook de afvoerputjes niet!
  • er geen lijmresten of stickers op muren of inbouwkasten zitten
  • alle inbouwapparatuur en inbouwkasten zijn schoongemaakt
  • afvalbakken en prullenbakken geleegd zijn
  • alle vloeren zijn schoongeveegd
  • kozijnen, ramen en vensterbanken schoon zijn

In principe komt het erop neer dat u de woning achterlaat zoals u zelf de woning zou willen aantreffen als u ging kijken naar een nieuw huis. In het huur- of koopcontract staat aangegeven wat de eisen zijn voor het opleveren van uw huis in Amstelveen. Wilt u ervan verzekerd zijn dat het ontruimen volgens de regels wordt uitgevoerd? Kies er dan voor om het uit te besteden aan een betrouwbare ontruiming specialist.

Wat kunt u doen met de inboedel na woningontruiming in Amstelveen?

Velen vragen zich af wat ze moeten doen met de inboedel na het leegruimen van een woning. De inboedel kan naar de stort gebracht worden, maar dat is zonde. Veel spullen zijn nog in prima staat en verdienen een tweede leven in een ander huis. Doneer daarom zoveel mogelijk spullen aan een kringloopwinkel in Amstelveen. Zij nemen graag de inboedel over en kunnen helpen met het vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top