skip to Main Content
0645591544 [email protected]

Een gevel zandstralen, een klus voor een specialist

Wanneer mijn huis of kantoor zandstralen?

Ziet de gevel van uw woning of kantoorpand er oud en versleten uit? Dat is jammer, want graag wilt u dat de gevel er nog net zo uitziet als toen u het pand betrok. Het uiterlijk van uw pand is immer ook uw visitekaartje. Uiteraard wilt u graag dat dit er onberispelijk uitziet. Om de buitenkant van uw woning of kantoor weer helemaal als nieuw te laten ogen, is gevelreiniging door middel van zandstralen een goede optie. Zandstralen kost niet veel moeite en het resultaat is verbluffend. Wat u hierbij wel moet doen, is het inschakelen van een specialist op het gebied van gevelreiniging en zandstralen. Zandstralen vereist namelijk wel enige kennis en ervaring.

Wat is zandstralen?

Zandstralen is een techniek van gevelreiniging. De naam doet anders vermoeden, maar er wordt geen echt zand bij gebruikt. Het reinigen van de gevel gebeurt onder hoge druk met een speciaal straalmiddel dat met water wordt verdund. Vooraf worden natuurlijk eerst de raamkozijnen en de deuren zorgvuldig afgeplakt om ze niet te beschadigen. Door middel van zandstralen worden uw gevels al het ware gepolijst. Het vuil dat van de gevel wordt verwijderd, valt op de grond en is makkelijk bij elkaar te vegen.

Liever niet zelf aan de slag met zandstralen

Hoewel het verleidelijk is om zelf aan de slag te gaan met – op het oog- eenvoudige klussen, is het verstandig om zandstralen aan een gespecialiseerd bedrijf over te laten en er zelf geen risico’s mee te nemen. Zandstralen is een best pittige manier van reinigen en de kansen dat hierdoor beschadigingen optreden als het ondeskundig gebeurt liggen op de loer. Want; is uw gevel wel geschikt om te reinigen met behulp van zandstralen? En weet ook dat niet alle steensoorten en voegen geschikt zijn voor zandstralen. Sterke steensoorten, zoals baksteen en voegwerk dat in goede staat verkeert, kunt u prima zandstralen. Maar is uw gevel van bijvoorbeeld natuursteen of zandsteen? Dan is een andere manier van gevelreiniging aan te raden.Een andere reden om zandstralen aan vakmensen over te laten is dat het specialistisch werk is met een speciale machine. Zo’n machine heeft niet iedereen in huis. Bovendien vereist de bediening van de machine ook de nodige expertise. Die kennis en ervaring doet u niet op met een middagje zelf pionieren met zandstralen.

Alternatieven voor zandstralen

Mocht zandstralen voor uw pand geen optie zijn, dan zijn er nog vele andere mogelijkheden. om uw pand te ‘vernieuwen’. Eén van die opties is bijvoorbeeld nevelstralen. Milde of middelzware vervuiling kan hiermee verwijderd worden, ook bij minder harde gevelmaterialen, zoals bakstenen, hout, kunststof, pleisterwerk, beton en natuursteen. De kans op beschadigingen is bij deze manier aanzienlijk minder.

Zandstralen goede keuze voor wie weet wat ie doet

Hoewel zelf verbouwingen aanpakken u vaak een financieel voordeel oplevert, adviseren wij u om niet zelf te gaan zandstralen. Ondeskundig gebruik of te weinig kennis van de materialen in de ondergrond kunnen grote schade berokkenen aan uw huis. Laat de beoordeling, het advies en de uitvoering van gevelreiniging aan de specialisten over. Zij kunnen u vertellen of het reinigen van de gevel verstandig of nodig is en u adviseren over andere manieren van gevelreiniging als zandstralen geen optie is.

Back To Top