skip to Main Content
0645591544 [email protected]
Hoe Kun Je Langer Genieten Van Steigerhouten Meubels?

Hoe kun je langer genieten van steigerhouten meubels?

Levensduur van je steigerhout verlengen

Door steigerhouten meubels voor buiten te behandelen, kunt u de levensduur ervan aanzienlijk verlengen. U houdt uw meubels zo in topconditie. Ook kunt u met de juiste behandeling uw steigerhout buiten goed schoonmaken. Als u lang wilt genieten van uw steigerhouten meubelen, adviseren wij u om uw steigerhout voor buiten goed te behandelen. U vindt hier een aantal praktische tips.

Hoe steigerhout buiten behandelen?

Steigerhout buiten behandelen, kunt u het beste doen met olie. Oliesoorten de u hiervoor kunt gebruiken zijn lijnzaadolie, kokosolie, teakolie, hardwax en meubelolie. Dankzij de olie krijgt het hout een mooie diepe kleur. De olie trekt namelijk in het hout, waardoor de oorspronkelijke samenstelling hersteld wordt. Olie hoeft u overigens maar één keer in de 3 jaar aan te brengen. Dat kost u dus maar weinig tijd en nog minder inspanning. U moet de olie wel op geïmpregneerd en onbehandeld steigerhout aanbrengen.

Steigerhout beitsen

U kunt uw steigerhout voor buiten ook beitsen. Beits is semi-dekkend, trekt goed in het hout en herstelt ook de samenstelling van het steigerhout. Beits hoeft u maar eens in de 3 tot 4 jaar aan te brengen. Ook hierbij geldt dat u moet beitsen op geïmpregneerd en onbehandeld steigerhout.

Steigerhout verven

U kunt uw steigerhouten meubelen ook verven. Ook verf trekt in het hout en herstelt de samenstelling van het hout om de levensduur te verlengen. Hou hierbij wel in de gaten dat u voor het schilderen van steigerhout speciale verf voor steigerhout gebruikt. Prettige bijkomstigheid van steigerhout verven is dat u dit slechts eenmaal in de vijf jaar hoeft te doen. En heeft u in de tussentijd graag liever een andere kleur tafel? Dan bent u met een andere kleur verf snel klaar.

Wat is de beste manier om steigerhout buiten te behandelen?

Een beste manier om steigerhout buiten te behandelen is er niet. Dat is zeer persoons- en situatiegebonden. In onze ogen heeft olie één van de beste werkingen om de levensduur van steigerhout te verlengen, maar anderen geven juist de voorkeur aan beits en/of verf. Het is dus ook maar net wat uw voorkeur heeft.
Wat doet u om uw steigerhout te onderhouden? We zien uw reactie graag tegemoet op ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top