skip to Main Content
0645591544 [email protected]

De Robotstofzuiger: schattig, of horror?

De robotstofzuiger is bezig aan een opmars

Ondertussen kent iedereen hem wel: de robotstofzuiger. Een kleine ronde rakker die zonder dat jij er tussenkomt jouw kamer of kantoor schoonmaak. Dan moet je hem natuurlijk wel eerst even aanzetten.

Voor veel gezinnen is deze machine niet meer weg te denken uit het beeld van de maandelijkse schoonmaak. Sterker nog: voor hen is het zó makkelijk geworden dat het misschien zelf een wekelijkse bezigheid is geworden. En dat is fijn voor hen. Lekker de tijd voor jezelf: een boek lezen of tv kijken en af en toe je benen omhoog tillen. Het is bijna alsof je je ouders hoort zeggen: “Til je je benen even op, lieverd? Dan kan ik er goed bij!.”

Een ander bijkomend voordeel is dat het minder zwaar is. Zelf een kantoor stofzuigen is vaak een zware klus. Het is een grote ruimte en er staan veel tafels en stoelen. Een regelrechte ramp voor je armen en je rug. Maar dat is verleden tijd met deze robotstofzuiger. Die past zelfs helemaal onder de bank.

Maar ook de negatieve factoren komen de laatste tijd in het nieuws. Zo is het ding voor veel mensen te duur. Zij sparen die tientallen euro’s liever uit door maar even de handen uit de mouwen te steken. Een basis robotstofzuiger kan al tussen de €90,- en €150,- kosten. Voor een meer geavanceerde moet je nog dieper in de portemonnee duiken: voor zo’n €300,- heb je een mooie met veel functies. En dat is behoorlijk aan de prijs voor velen.

Een ander nadeel is de techniek: of hij kan niet precies wat je wil (doordat je een goedkopere variant hebt), of je hebt te veel functies die je eigenlijk niet gebruikt. Keuzestress! En met al die techniek heb je kans dat hij kapotgaan. Je moet er echt voorzicht mee omgaan. Er zijn verhalen dat hij zomaar de trap afreed, of andere fatale ritjes heeft gemaakt. En dat is natuurlijk ook niet echt best voor je beurs.

Kortom: voor sommigen is het een schattige toevoeging aan het huishouden, voor anderen een horror-apparaat waar zij het liefst zo ver mogelijk van vandaan blijven. Het is in ieder geval belangrijk om te kijk naar jouw specifieke wensen: is hij echt nodig? Zal hij veel toevoegen? En vooral: word ik er blij van?

 

stofzuiger janssen schoonmaak

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top