skip to Main Content
0645591544 [email protected]
Airco Onderhoud In 3 Eenvoudige Stappen

Airco onderhoud in 3 eenvoudige stappen

Reinig uw airco voor optimale effectiviteit

Een airco is mooi en comfortabel, maar kan ook voor grote problemen zorgen als deze niet regelmatig op de juiste manier wordt onderhouden. Zo kunt u last krijgen van bacteriën of schimmels in het apparaat. Als u de airco aanzet, vliegen ze door de ruimte. Dit kan geuroverlast en ziekte veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat stof en vuil dat zich ophoopt in de airconditioner regelmatig wordt schoongemaakt. Dit zou echter niet moeilijk moeten zijn als u het bijhoudt. Lees hier hoe u uw airco in drie eenvoudige stappen onderhoudt.

Stap 1: Reinig het luchtfilter en de buitenkant

Om te voorkomen dat stof en vuil zich ophopen in uw airconditioner, is het belangrijk dat u het luchtfilter reinigt. Door het luchtfilter te reinigen, krijgen de stofdeeltjes geen kans meer om door de ruimte te worden geslingerd zodra de airco aan staat. Neem bij het reinigen van het filter ook de binnen- en buitenkant van uw airco mee. Ook deze elementen kunnen namelijk een optimale prestatie van uw airconditioning in de weg staan. Door deze onderdelen schoon te houden, voorkomt u vieze lucht in de ruimte en zorgt u er ook nog eens voor dat uw airco een langere levensduur krijgt.

Stap 2: Reinig het stoffilter

Zorg er altijd voor dat u uw airconditioner volledig uitschakelt voordat u hem gaat schoonmaken. Het is belangrijk dat u veilig werkt. Een stoffilter reinigt u dan eenvoudig met een stofzuiger of borstel. Is het filter extreem vuil geworden doordat u dit lange tijd niet heeft gedaan? Dan kunt u ook een doek en lauw water gebruiken. Voordat u het filter terug plaatst, moet u het helemaal droog hebben gemaakt. Twijfelt u of bent u bang dat u niet helemaal veilig heeft gewerkt? Schakel dan eerst een vakman op het gebied van airco’s in voordat u de airco weer aanzet. Zo voorkomt u ongelukken!

Stap 3: Herhaal (vaker in de zomer)

Als u bovenstaande stappen vaak genoeg uitvoert, hoeft u zich geen zorgen te maken over de gezondheid van uw lucht en de levensduur van uw airconditioner. Doe dit echter regelmatig voor het beste resultaat. In de zomer, als de airco vaker aan staat, zou u bijvoorbeeld kunnen overwegen om dit iets vaker te doen dan in de winter. Daarnaast is het schoonmaken van de buitenkant van uw airco een goede manier om te voorkomen dat er stof naar binnen komt.

Meer tips voor het reinigen van uw airco? Neem contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top