skip to Main Content
0645591544 [email protected]
Tips Voor Het Onderhoud Van Natuursten Vloertegels

Tips voor het onderhoud van natuursten vloertegels

Lang genieten van je mooie natuusteen vloer

Heb je een mooie natuursteen vloer? Hier wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten! Daarom is het belangrijk om het onderhoud van de natuursteen vloertegels goed bij te houden. Maar natuursteen onderhoud werkt wat anders dan het reinigen van andere typen vloeren. In dit blog geven we enkele handige tips voor het schoonmaken van de natuursteen vloer.

De juiste schoonmaakmiddelen

Laten we bij het begin beginnen: de juiste schoonmaakmiddelen. Het onderhoud van natuursteen vloertegels kan namelijk niet met zomaar elk reinigingsproduct. In eerste instantie kun je de vloer het beste schoonmaken met een zachte spons of microvezeldoek en wat water. Lukt het niet om de vloer alleen schoon te maken met water? Dan kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor natuursteen gebruiken. Wanneer het je echt niet lukt om de vlekken eruit te krijgen, is er ook nog geen reden voor paniek. Dan kun je namelijk een specialist in natuursteen onderhoud inschakelen die speciale technieken gebruikt om je vloer er weer als nieuw uit te laten zien.

Het onderhoud van natuursteen vloertegels

Het onderhoud van het natuursteen vloertegels kun je het beste doen met een zachte spons of een wollige- of microvezeldoek. Daarmee kun je goed de groeven in het natuursteen reinigen zonder dat je krassen maakt in het natuursteen. Met een schuurspons is er een grote kans dat je het natuursteen beschadigt. Ook het gebruik van alleen de zachte kant van een schuurspons raden we af. Dan is de kans namelijk te groot dat je toch de schuurkant gebruikt om ‘stiekem’ dat vervelende plekje nog even te schrobben.

Wat je zeker niet moet doen

Ten slotte zijn er nog een aantal dingen die je zeker niet moet doen. Het gebruik van een schuurspons hebben we al genoemd. Maar zorg ook dat je niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt, ook wanneer het speciaal bedoeld is voor natuursteen. Het kan dan in de groefjes van de tegels trekken waardoor je het niet weg kunt spoelen. Het schoonmaakmiddel blijft werken en tast de natuursteen vloertegels aan. Schoonmaakmiddelen die je nooit mag gebruiken voor het onderhoud van natuursteen vloertegels zijn azijn, groene zeep, glansmiddelen, bleek en kalkreiniger. Die zijn namelijk te agressief voor natuursteen.

Wil je meer schoonmaaktips? Blijf dan zeker onze blog in de gaten houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top