skip to Main Content
0645591544 [email protected]
Tips Voor Matras Reinigen

Tips voor matras reinigen

Tips voor een matras reinigen

Matras goed schoon houden

Het reinigen van je matras klinkt waarschijnlijk als een flinke klus. Helaas kun je het niet gewoon even in de wasmachine gooien. Toch is het belangrijk om je matras goed te reinigen. En met de juiste methodes, is dat niet eens zo heel lastig. Daarom geven wij in dit blog enkele handige tips voor het reinigen van je matras.

1. Luchten van het matras

Goed luchten is ontzettend belangrijk om je matras schoon te houden. Frisse lucht is namelijk je beste wapen tegen onder andere vocht en huisstofmijt. Zet dus regelmatig het raam op je slaapkamer open, het beste doe je dit in de ochtend, in de middag en vlak voor je gaat slapen. Ook is het slim om iedere 2 tot 3 maanden je matras even om te draaien om de druk van je lichaam te verdelen. Dit zorgt ervoor dat je matras minder snel slijt. Maak je bed ook niet meteen op nadat je opgestaan bent. Dit geeft het matras de tijd om te drogen.

2. Aan de slag met de stofzuiger

Om je matras te reinigen, kun je het beste gewoon je stofzuiger gebruiken. Zo verwijder je huisstofmijt eenvoudig. Wij raden aan om het matras wekelijks te stofzuigen, of op zijn minst telkens wanneer je het beddengoed wisselt. Je gebruikt hiervoor hetzelfde mondstuk als dat je gebruikt voor meubels. Zo voorkom je dat het matras beschadigd raakt.

3. Vlekken verwijderen

Heb je last van vlekken op het matras? Dan kun je een specifieke behandeling toepassen om de vlekken te verwijderen, afhankelijk van het type vlek. Wij raden aan om de matrasreiniging tips van 123Matrasadvies te gebruiken. Dit zijn specialisten die alles weten van de beste matrassen, en hoe die je jouw matras goed moet onderhouden.

Wil jij je woning professioneel schoon laten maken? Vul het contactformulier hier op de site in, onze specialisten gaan graag bij jou aan het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top