skip to Main Content
0645591544 [email protected]
Grindvloeren Reinigen

Grindvloeren reinigen

Wat is een grindvloer?

Een grindvloer geeft uw huis of interieur een natuurlijke en moderne uitstraling. Grindvloeren kunnen in twee categorieën onderscheiden worden: de gesealde grindvloer en de open grindvloer. Een gesealde grindvloer heeft, door zijn sealing, standaard minder onderhoud nodig. De open grindvloer heeft weer meer onderhoud nodig omdat het grind verder uit elkaar ligt. Deze ligging geeft de vloer wel weer een meer robuuste uitstraling. Beide vloeren zijn in iedere geval gemakkelijk in het onderhoud. Gelukkig zijn er meerdere professionele vloerreinigers die ervoor zorgen dat uw grindvloer als nieuw eruit blijft zien!

De soort reiniging voor grindvloeren

Bij een open grindvloer gaat er dus voornamelijk vuil tussen het grind zitten. Daarom is in dat geval een dieptereiniging het beste. Hierbij worden bacteriën en ander vuil extra effectief verwijderd. Een gesealde vloer is eenvoudiger schoon te maken omdat deze dicht is en er dus geen vuil tussen de grindsteentjes kan gaan zitten. Toch is het goed om een gesealde vloer regelmatig schoon te houden. Het is aan te raden hiervoor een koolzuurmethode en een alkalische reiniger te gebruiken. Op deze manier wordt de PH geneutraliseerd en moet de vloer daarna drie uur drogen.

Het verwijderen van vlekken

Laat u per ongeluk iets te eten vallen of een glas melk? Het beste is dan om het vocht zoveel mogelijk te laten absorberen met een vochtig vlakmop. Het is aan te raden om een grindvloer regelmatig te stofzuigen en hem één keer per week te dweilen. Waar andere stenen vloeren vaak meerdere keren per week gedweild moeten worden, is dat bij een grindvloer niet nodig!

Laat uw grindvloer professioneel reinigen

Het is dus verstandig om goed voor je grindvloer te zorgen. Het beste kun je hem hiervoor professioneel laten reinigen. Gelukkig zijn er een boel bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd. Zij weten exact wat welke vloer nodig heeft om stralend en als nieuw eruit te blijven zien.

Wilt u graag uw grindvloer laten reinigen door echte professionals? Dat kan! U krijgt dan gegarandeerd echt vakmanschap. Zorg goed voor uw grindvloer en hij zal er nog jaren als nieuw uitzien! Meer tips over hoe u uw vloer mooi en schoon houdt? Hou dan zeker ons blog in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top