skip to Main Content
0645591544 [email protected]
Hoe Onderhoud Je Een Gevlinderde Betonnen Vloer?

Hoe onderhoud je een gevlinderde betonnen vloer?

Onderhoud betonvloer: niet moeilijk, maar noodzakelijk

Het egaliseren van een betonnen vloer is wat specialisten vlinderen noemen. Dit proces maakt van een betonnen vloer een mooie, egale vloer die past in elke woning of werkplek. De samenstelling van zand en mineralen in de oppervlaktestructuur geeft de gevlinderde betonvloer een prachtige uitstraling. Maar deze look moet u zelf regelmatig onderhouden, zodat hij mooi blijft! Het onderhoud van een gevlinderde betonvloer is uiteraard afhankelijk van het gebruik. Hoewel betonnen vloeren gemakkelijk te onderhouden zijn, is er toch af en toe wat onderhoud nodig. Hoe u dat doet leggen we graag uit in dit artikel. Lees snel verder!

Dagelijks en wekelijks onderhoud van betonnen vloer

Het belangrijkste onderhoud van een betonnen vloer is stofzuigen. Met regelmatig stofzuigen komt u al een heel eind. Dit zorgt er namelijk voor dat groot en grof vuil van de vloer wordt verwijderd, zodat deze krasvrij blijft. Voor een optimaal resultaat kunt u het volgende onderhoud uitvoeren aan uw gevlinderde betonvloer:

  • Eén of twee keer per week van plint naar plint stofzuigen.
  • Gebruik een stofzuiger met een parketmondstuk en vervang de stofzak regelmatig.
  • Gebruik geen met olie geïmpregneerde doeken.
  • Controleer uw woonbeton op vlekken en verwijder ze met een vochtige microvezeldoek.

Een betonnen vloer dweilen: kan dat?

Het dweilen van een betonnen vloer is over het algemeen niet nodig, maar soms wordt deze wel erg vies. Bijvoorbeeld omdat het vaak gebruikt wordt of omdat er iets over gemorst is. Een betonnen vloer kunt u dan in principe dweilen, maar u moet wel oppassen met wat voor reinigingsmiddel u gebruikt. Zo kunt u een betonnen vloer alleen dweilen met een neutraal schoonmaakmiddel en een zachte dweil. Wij raden u in ieder geval aan om de gevlinderde betonvloer eerst te borstelen met een paardenhaar bezem. Dit zorgt ervoor dat al het grotere vuil wordt opgeruimd. Gebruik bij het dweilen ook twee emmers: één emmer met zeepsop, één emmer met water waarin de dweil schoongespoeld kan worden.

Meer weten over het onderhoud van uw betonvloer? Neem dan contact met ons op of stuur uw eigen tips via de contactpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top